Jenever

Van Jonge tot oude jenevers, gerijpte, turf-, rogge- en viergranen jenever, wij hebben ze allemaal in ons assortiment.

Verkrijgbaar in diverse maten fles: 50cl of 100cl en flessen van 70cl

Amsterdamsche Jonge Jenever: Onze bijzondere Amsterdamsche jonge graan jenever met moutwijn, naar recept uit de jaren veertig, heeft een smaakvolle afdronk.

Amsterdamsche oude Jenever:Onze Amsterdamsche oude jenever is traditioneel met graan-alcohol, moutwijn,jeneverbes en kruiden vervaardigd. Best te nuttigen op kamertemperatuur.

Amsterdamsche Korenwijn: Deze Amsterdamsche korenwijn bevat minimaal 51% moutwijn en wordt gerijpt in houten vaten. Door het hoge percentage moutwijn zijn de graan-componenten duidelijk aanwezig.

Amsterdamsche Gerijpte Jenever:Moutwijn en graanalcohol minimaal vijf jaar gerijpt op eikenhouten vaten, zijn de basis van deze jenever. Een smaakvolle, gerijpte, moutwijn jenever met een alcoholpercentage van 38%. 

Amsterdamsche Scheepsjenever: Deze kruidige Scheepsjenever dankt zijn naam uit de tijd dat onze zeeheldenonverschrokken over de wereldzeeën zwierven. Niet voor lieden van voor de mast.

Amsterdamsche Roggejenever: Een distillaat van 100% rogge, jeneverbes en kruiden, 3 maanden gelagerd, maakt van deze drank een uniek en geprononceerde jenever met een alcoholpercentage van 38%. 

Amsterdamsche Moutwijn:Deze moutwijn of korenbrandewijn verkregen door keteldistillatie uit verschillende granen heeft een bijzonder eigen smaak. Dit is het ‘’zwarte etiket’’ onder onze jenevers.

Amsterdamsche turfjenever: Een meergranen jenever van o.a. mout, tarwe en rogge. Gerookt met geselecteerdeturf van de veengronden om en rond Amsterdam en gestookt tot een alcoholpercentage van 40%.

Amsterdamsche  4 granen jenever: 5 jaar gerijpte moutwijn. Met rogge en haver. Deze drank kan zowel koud, of met ijs of op kamertemperatuur worden gedronken. Door de gerijpte moutwijn heeft deze jenever een whisky-achtige smaak.

Onze Oude jenever is sinds 2010 bekroond door Het Wagenings Jenever college als beste van Nederland.  behalve de inhoud zijn we ook trots op onze etiketten, zo mooi dat we op veler verzoek een poster van hebben gemaakt.

Verkrijgbaar in flacon 10 cl, fles 0.5ltr en fles 0.7ltr.