Jenever

Een assortiment van verschillende prachtige jenevers. Van Jonge tot oude jenevers, moutwijn, gerijpte, turf-, rogge- en viergranen jenever, wij hebben ze allemaal in ons assortiment. Aangevuld met korenwijn en scheepsjenever.

Mooie Amsterdamsche jenevers in een strak vormgegeven fles met een klassiek etiket in de stijl van de Amsterdamse school.

Onze jenevers staan bekend om de bijzonder zachte afdronk, gemaakt in kleine batches. Exclusief voor de echte liefhebber!

Verkrijgbaar in diverse maten fles: 10cl, 20cl, 50cl, 70cl of 100cl.

Amsterdamsche Jonge Jenever
Onze bijzondere Amsterdamsche jonge graanjenever met moutwijn, naar recept uit de jaren veertig, heeft een bijzonder smaakvolle afdronk.

Amsterdamsche oude Jenever
Amsterdamsche oude jenever wordt volgens traditionele receptuur uit graan-alcohol, moutwijn, jeneverbes en kruiden vervaardigd. Best te nuttigen op kamertemperatuur. In 2010 bekroond tot Beste van Nederland door het Wagening Jenever College.

Amsterdamsche Korenwijn
Deze Amsterdamsche korenwijn bevat minimaal 51% moutwijn en wordt gerijpt in houten vaten. Door het hoge percentage moutwijn zijn de graan-componenten duidelijk aanwezig.

Amsterdamsche Gerijpte Jenever
Moutwijn en graanalcohol minimaal vijf jaar gerijpt op eikenhouten vaten, zijn de basis van deze jenever. Een smaakvolle, gerijpte, moutwijn jenever met een alcoholpercentage van 38%. 

Amsterdamsche Scheepsjenever
Deze kruidige Scheepsjenever dankt zijn naam uit de tijd dat onze zeehelden onverschrokken over de wereldzeeën zwierven. Niet voor lieden van voor de mast!

Amsterdamsche Roggejenever
Een distillaat uit 100% rogge, jeneverbes en onze geheime kruiden, 3 maanden gelagerd, maakt van deze drank een uniek en geprononceerde jenever met een alcoholpercentage van 38%. 

Amsterdamsche Moutwijn
Deze moutwijn of korenbrandewijn verkregen door keteldistillatie uit verschillende granen heeft een bijzonder eigen smaak. Dit is het "black label" onder onze jenevers.

Amsterdamsche Turfjenever
Een meergranen jenever van o.a. mout, tarwe en rogge. Gerookt met geselecteerde turf van de veengronden rond Amsterdam en gestookt tot een alcoholpercentage van 40%.

Amsterdamsche  4 Granenjenever
5 jaar gerijpte moutwijn. Met rogge en haver. Kan zowel koud, met ijs of op kamertemperatuur worden gedronken. Door de gerijpte moutwijn heeft deze jenever een whisky-achtige smaak.